71. Live 4 dec 2018

Dags att summera. Om än inte hela året, så i alla fall höstens cykelutmaning #30milinovember. Vi kommer även med några smarta julklappstips, funderar på det där med sjöar och öar, samt korar en vinnare i förra avsnittets tröjtävling. Precis som vanligt så skickar vi upp en ny tävlingsballong i luften och hoppas att alla som vill vara med och tävla (eller höra av sig i något annat ärende) har koll på mailadressen redaktionen@cykelradion.se

En kommentar till “71. Live 4 dec 2018”

  1. Lyssnade precis på edert senaste avsnitt i samband med kvällsdisken. Det talades om att cykla på vintern och belysning med starkt ljus. Vad många cyklister inte tänker på när man tränar landsväg under mörkerförhållanden är att man måste tänka på hur lampan kastar ut ljuset på vägen. Många där ibland jag själv har inte sparat på krutet när lampan inhandlats och man fått en tingest som på tre sekunder hårdkokar ögonloberna på den stackare som kom att titta in i lampan. Cyklister liksom bilister som färdas på väg får inte föra en belysning som bländar mötande. Visst har det kunnat kännas gott att svepa på fullt flodljus in i mötande bil som inte bländat av men det handlar om sunt förnuft. I skogen där man sällan möter någon kan man blåsa på rejält med ljus men för oss som gnider milsvida på vägarna finns det bra belysning med avbländat ljus. Det har kommit mer och mer. I Tyskland finns det ett ” upplysande” regelverk. Svtzo som gäller cyklar, elcyklar mopeder mm. Kör själv med avbländat när jag åker landsväg både fram o bak.?( på nätet finns det baklampor med hiskeliga lumen tal) har även köpt en omgång till gubbacykeln med navdynamo som fungerar perfekt . En länk som förklarar mer. http://www.light-test.info/en/faq-en/169-stvzo-bike-lamps-regulations Tack för ett bra program .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.